ΙΧΘΥΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ Α.Ε.
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΤΣΙΠΟΥΡΑ
Η τσιπούρα (επιστημονική ονομασία: Sparus aurata - Σπάρος ο χρυσόχρους) είναι ψάρι της οικογένειας των Σπαρίδων που απαντά στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3.] Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το πιο εκτροφεύσιμο είδος της Μεσογείου.
Η δικιά μας τσιπούρα καλλιεργείται στις πεντακάθαρες θάλασσες της Μεσσηνίας και τρέφεται με πιστοποιημένες τροφές, υψηλών προδιαγραφών, που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.
Διαθέσιμες κατηγορίες:
100 - 200 γρ.
200 - 300 γρ.
300 - 400 γρ.
400 - 600 γρ.
600 - 800 γρ.
800 - 1000γρ.
1000 - 1500γρ.
1500 - 2000 γρ.
2000 - 2500γρ.
2500 - 3000γρ.
3000+γρ.
ΛΑΒΡΑΚΙ
Το λαβράκι (επιστημονική ονομασία: Dicentrarchus labrax) είναι ψάρι της οικογένειας των Μορονίδων, που απαντάται στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Το λαβράκι μαζί με τη τσιπούρα από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στην ελληνική κουζίνα, ενώ χρησιμοποιείται για διατροφή και από άλλους λαούς. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά. Στα ελληνικά η λέξη λαβράκι χρησιμοποιείται από τους δημοσιογράφους για να περιγράφουν νέα αποκλειστικά ρεπορτάζ με μεγάλη αξία, μια αναφορά στην τύχη που χρειάζεται για να πιάσει κάποιος αυτό το ψάρι.
Το δικό μας λαβράκι καλλιεργείται στις πεντακάθαρες θάλασσες της Μεσσηνίας και τρέφεται με πιστοποιημένες τροφές, υψηλών προδιαγραφών, που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.
Διαθέσιμες κατηγορίες:
100 - 200 γρ.
200 - 300 γρ.
300 - 400 γρ.
400 - 600 γρ.
600 - 800 γρ.
800 - 1000γρ.
1000 - 1500γρ.
1500 - 2000 γρ.
2000 - 2500γρ.
2500 - 3000γρ.
3000+γρ.
ΜΥΛΟΚΟΠΙ/ΚΡΑΝΙΟΣ
Λέγεται και κρανιός. Η επιστημονική του ονομασία είναι Argyrosomus regius (Asso, 1801) και ανήκει στην οικογένεια των σκοινάδων. Είναι ψάρι που μεγαλώνει πολύ αφού το μήκος του μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα και το βάρος του τα 50 κιλά.Ο Κρανιός είναι ένα ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, πλούσιο σε γεύση και σε θρεπτικά συστατικά. Το γεγονός πως ο Κρανιός είναι ένα μεγάλο ψάρι, δίνει πολλές δυνατότητες μεταποίησης. Το εμπορικό του βάρος ξεκινά από 0,5 και φτάνει μέχρι και τα 5 κιλά, προσφέροντας λύσεις και καλύπτοντας πολλές και διαφορετικές ανάγκες στην αγορά των ιχθυηρών. Πρόκειται για ψάρι του βυθού, σαρκοφάγο που τρέφεται κυρίως με μικρότερα κοπαδιαστά ψάρια και οστρακόδερμα.
Το δικό μας μυλοκόπι καλλιεργείται στις πεντακάθαρες θάλασσες της Μεσσηνίας και τρέφεται με πιστοποιημένες τροφές, υψηλών προδιαγραφών, που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.
Διαθέσιμες κατηγορίες:
500 - 1000 γρ.
1000 - 2000 γρ.
2000 - 3000 γρ.
3000 - 4000 γρ.
4000 - 5000 γρ.
5000+γρ.
ΦΑΓΚΡΙ
Το δικό μας φαγκρί καλλιεργείται στις πεντακάθαρες θάλασσες της Μεσσηνίας και τρέφεται με πιστοποιημένες τροφές, υψηλών προδιαγραφών, που καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.
Διαθέσιμες κατηγορίες:
300 - 400γρ.
400 - 600 γρ.
600 - 800 γρ.
800 - 1000γρ.
1000 - 1500γρ.
1500 - 2000 γρ.
2000 - 2500γρ.
2500 - 3000γρ.